Havermout met pastinaak en kruidige appel

havermout_met_pastinaak

Ontbijten met groente, dat is iets dat wij ALTIJD aanraden. Maar ja, advies geven is makkelijk. De vraag is alleen hoe je dat in de praktijk toepast.

We kunnen je vertellen, het is echt niet moeilijk. En het is ook echt niet iets wat je met tegenzin naar binnen werkt om er dan zogenaamd gezonder van te worden.

Wij stellen je graag voor aan dit overheerlijke pastinaak ontbijtje. Het zit boordevol voedingsstoffen, prebiotische vezels (voor je darmflora) én heerlijke smaken. Je hoeft echt geen sap van rauwe spinazie te drinken om de dag goed te starten. Met deze heerlijke kom vol krachtvoer heb jij al voldoende energie voor de hele dag!

Pastinaak heeft natuurlijk al iets zoets van zichzelf. Daarom is het een prachtig product om in een zoet ontbijtgerecht te verwerken. En het kruidige van de koek- en speculaaskruiden biedt een mooi tegenwicht aan de zoete smaken van pastinaak, appel, rozijnen en banaan.

Het staat binnen 15 minuten klaar dus er is geen excuus om het niet te maken 🙂

Havermout met pastinaak en kruidige appel

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken HFW
Porties 2

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 pastinaak van ca 150 gram
  • 80 gram havermout
  • 500 ml amandeldrink
  • 1 rijpe banaan
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 appel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 4 blokjes pure chocolade 85%
  • 50 gram rozijnen

Instructies
 

  • Schil de pastinaak en maal deze, indien je in bezit bent van een keukenmachine, helemaal fijn. Rasp hem anders fijn met een rasp.
  • Doe de fijngemalen pastinaak met de havermout en amandeldrink in het steelpannetje en breng deze aan de kook. Snijd de banaan in plakjes en voeg deze samen met de kaneel ook toe. Als het kookt, zet dan laag en laat zo'n 5 minuutjes doorgaren.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en maal/rasp deze ook fijn. Zet de appel dan op in de koekenpan met een klein laagje water (zodat de appel niet aanbakt), de honing en de koek- en speculaaskruiden. Roer dit goed door en laat het zacht worden.
  • Schep de havermout in een kom, schep de appel er overheen en top af met de pure chocolade en rozijnen. Als je roert, smelt de chocolade er doorheen.
Trefwoord Vegetarisch, Zoet

Delen:

Geschreven door:

Foto van Mandy en Jerry
Mandy en Jerry

Eigenaar

Ontdek onze  laatste recepten

snelle-quiche

Snelle quiche met broccoli en Parmezaan

courgette-friet

Courgette-Parmezaan friet met snelle mayo

suikervrije-frappuchino

Suikervrije frappuchino met kokos en vanille